Novosti

Objavljeno: 25. feb 2021. | Pogledano: 49 puta

Maslina je više od stabla koje svojim plodovima hrani ljude. Zbog svojih je karakteristika postala simbolom mira, obilja, vječnosti, učenosti i zdravlja.

Objavljeno: 24. feb 2021. | Pogledano: 84 puta

17. februara 2021. godine se u Gradskoj vijećnici u organizaciji Sportskog saveza grada Mostara, održao 19. Izbor najboljih sportaša, sportskih ekipa i sportskih radnika grada Mostara za 2020. godinu. I ove godine, treći put zaredom, titulu najboljeg sportaša grada Mostara u juniorskoj konkurenciji ponio je naš Kerim Sadiković učenik 3.3 razreda. Intervju sa Kerimom uradila je Aldina Kurtović.

Objavljeno: 21. feb 2021. | Pogledano: 33 puta
Ako se izgube jezici i kulture, nestat će i znanje o biljkama i njihovim ljekovitim obilježjima.

Objavljeno: 2. feb 2021. | Pogledano: 40 puta
Druga gimnazija Mostar sudjeluje u projektu GAE Tabla koji provodi Save the Children u saradnji s Mrežom za izgradnju mira. Projektom su predviđene razne aktivnosti za profesore, učenike i roditelje koje će se realizovati tokom ove i naredne školske godine. Koordinatorica projekta ispred naše škole je profesorica Erna Ćurić. 
Objavljeno: 23. jan 2021. | Pogledano: 129 puta
Drage učenice i dragi učenici, poštovani roditelji! 
U ponedjeljak, 25. januara 2021. godine, počinje drugo obrazovno razdoblje. Sretni smo što je iza nas uspješno prvo polugodište koje smo odradili u posebnim uvjetima uz poštivanje epidemioloških mjera. Zdravlje i sigurnost učenika kao i svih učesnika u našem nastavnom procesu nam je bilo na prvom mjestu i sa zadovoljstvom možemo istaći da je broj zaraženih Covidom-19 u Drugoj gimnaziji Mostar bio neznatan a nastavni proces se u determiniranim okolnostima odvijao izuzetno kvaliteno o čemu svjedoče i rezultati učenika u učenju i vladanju na kraju prvog polugodišta.

Objavljeno: 31. dec 2020. | Pogledano: 96 puta
Na školskom konkursu za izradu najbolje novogodišnje čestitke na francuskom jeziku kog je raspisala Sekcija francuskog jezika naše škole povodom nastupajućeg praznika Nove godine 1. nagrada je pripada učenici  Hani Hadžović, 2. nagrada učenici  Irni Mrgan i 3.nagrada  učenici Aneli Tule.

Objavljeno: 9. dec 2020. | Pogledano: 177 puta
Danas 9. decembra 2020. godine ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona Rašid Hadžović posjetio je Drugu gimnaziju Mostar.
Objavljeno: 24. nov 2020. | Pogledano: 117 puta
„Svuda se Sunce rađa, lijepa svaka je zemlja, kao što je Bosna moja na svijetu lješe nema."
Objavljeno: 24. nov 2020. | Pogledano: 59 puta
U slopu taradicionalne manifestacije"Znanjem gradi BiH” koju organizira Perzijsko-bosanski koledž sa internatom iz Ilijaša, povodom obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine, treću nagradu na literarnom konkursu osvojio je naš učenik Harun Šunje. 

Objavljeno: 17. nov 2020. | Pogledano: 464 puta
17. novembra, poštujući epidemiološke mjere, predstavnici kolektiva Druge gimnazije Mostar su upriličili svečani ispraćaj kloge Muniba Hasića, profesora njemačkog jezika u zasluženu penziju.