Novosti

Objavljeno: 25. maj 2019. | Pogledano: 46 puta
Dana 24.maja u kabinetu stranih jezika održana je promocija Biltena stranih jezika, koje uređuju prof. Indira Maksumić i Arnela Pandur zajedno sa svojim učenicima, te promocija školskog lista Naš učitelj, koji uređuju učenici Novinarske sekcije i prof. Seima Ekinović.
Objavljeno: 24. maj 2019. | Pogledano: 39 puta
 U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Sedmice mira i implementacije projekta Obrazovanje za mir, učenici naše škole su učestvovali 22.maja 2019.godine na Mirovnom događaju u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru. Pedagoški zavod Mostar je bio pokrovitelj događaja.
Objavljeno: 24. maj 2019. | Pogledano: 194 puta
Ramazan je proljeće za dušu vjernika, mjesec ibadeta, duhovnog čišćenja i uzdizanja, mjesec dobrih djela, mjesec oprosta, ali i mjesec okupljanja, obnove i jačanja veza, a upravo iftari predstavljaju vrelo snage i najljepših emocija. Pošto su najljepši oni iftari koji se dijele sa bliskim ljudima, kolektiv Druge gimnazije Mostar se u utorak 21. 5. 2019. okupio na zajedničkom iftarskom druženju u aščinici Saray.
Objavljeno: 19. maj 2019. | Pogledano: 136 puta
„Znam da ću se rado sjećati Druge gimnazije kao odlične podloge u znanju za nastavka svog obrazovanja, ali više zbog odličnih predavanja svojih profesora i profesorica na čemu sam im veoma zahvalna, kao i zbog mogućnosti sticanja brojnih prijateljstava širom Bosne i Hercegovine koje mi je podarila srednja škola.
Objavljeno: 14. maj 2019. | Pogledano: 56 puta
U organizaciji Francuskoga instituta u Bosni i Hercegovini 9. i 10. maja u Lutkarskom pozorištu u  Mostaru održan je regionalni Festival školskog frankofonog teatra.
Objavljeno: 14. maj 2019. | Pogledano: 40 puta
30. aprila u prostopijama Studentskog hotela upriličena je svečana dodjela diploma najboljim učenicima Druge gimnazije Mostar koja je organizirana u sklopu obilježavanja Dana škole i Sajma srednjih škola. 

Objavljeno: 14. maj 2019. | Pogledano: 13 puta
U sklopu projekta Smanjenje faktora rizikaza zdravlje stanovništva u BiH stotinu učenika Druge gimnazije Mostar i Srednje medicinske škole Mostar u pratnji profesora: Denijala Veledara, Midhada Mujana, Elme Ćorić – Kajtaz, Sabine Dumpor i Aide Tucaković je planinarskom šetnjom posjetila Bijele Vode.
Objavljeno: 14. maj 2019. | Pogledano: 14 puta
Danas, 27. aprila, je u prostorijma Fakulteta informacijskih tehnologija održano Kantonalno takmičenje iz informatike na kojem su Drugu gimnaziju Mostar predstavljali: Selver Avdić, Lapo Nedim, Ilhana Džeko, Halil Fočić, Eldar Šoše, Majla Arap, Ehlimana Ćesić, Sadžida Džiho i Mirza Idriz.
Objavljeno: 14. maj 2019. | Pogledano: 16 puta
"Bosanski jezik i književnost to je jedna ogromna livada koja se guši od rasta, cvijeća i mirisa. Livada ostaje blizu, zemlju krasi i preliva, u zemlju otresa sjeme." (Isidora Sekulić, književnica, 1941. godine, dočekujući bosanskohercegovačke pisce u Beogradu)

Objavljeno: 14. maj 2019. | Pogledano: 11 puta
U nedjelju, 21.4. 2019. godine u prostorijama JU Osnovne škole „Zalik” održano je Kantonalno takmičenje iz engleskog jezika u organizaciji Pedagoškog zavoda Mostar i IUS (International University of Sarajevo).