Novosti - Obavještenja

Objavljeno: 23. dec 2022. | Pogledano: 105 puta

Povodom raspisanog Konkursa za izbor i imenovanje direktora JU Druga gimnazija Mostar

Objavljeno: 22. dec 2022. | Pogledano: 37 puta

Učenici Druge gimnazije Mostar dobitnici su najvećih priznanja već sedam godina zaredom, od utemeljenja nagrade najboljim učenicima Federacije BiH. O kvaliteti naših učenika svjedoče i nagrade za najbolje studente koje su ove godine primili: Ema Dlakić, Haris Šunje i Minela Dugalić naši bivši učenici.

Objavljeno: 22. dec 2022. | Pogledano: 104 puta

Lejla Nuhić je odlična učenica u Drugoj gimnaziji Mostar je ostvarila prva mjesta na kantonalnim takmičenjima iz matematike i fizike, ali i značajne rezultate na takmičenjima iz njemačkog i engleskog jezika te informatike a sudjelovala je i na međunarodnim robotičkim takmičenjima.

Objavljeno: 12. dec 2022. | Pogledano: 63 puta
DELF scolaire ili ispiti DELF u školskim ustanovama su zvanični ispiti francuskog ministarstva obrazovanja koji omogućavaju određivanje nivoa znanja francuskog jezika. Diploma Delf je usklađena s nivoima Zajedničkog evropskog okvira za žive jezike Vijeća Evrope. 
Objavljeno: 7. dec 2022. | Pogledano: 81 puta
Bila nam je čast i zadovoljstvo danas ugostiti ambasadoricu Republike Francuske u BiH Christine Toudic. Posjeta je upriličena u okviru regionalnog projekta FSPI „Povratak francuskog jezika u obrazovne sisteme zemalja Zapadnog Balkana" – projekat mobilnosti učenika srednjih škola između Druge gimnazije u Mostaru i srednje škole Antoine de Saint Exupéry u gradu Terrasson-Lavilledieu (Dordogne). 
Objavljeno: 4. dec 2022. | Pogledano: 88 puta
Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora JU Druge gimnazije Mostar
Objavljeno: 2. dec 2022. | Pogledano: 97 puta

Aktiv profesora jezika i Klub čitalaca Druge gimnazije Mostar drugog decembra upriličio je druženje sa hrvatskom književnicom i dugogodišnjim gimnazijskom profesoricom Klarom Poljarević. Druženje je organizirano u prostorijama školske biblioteke a pored članova aktiva prisustvovali su učenici i direktor gospodin Ćamil Tabaković koji je prisutne upoznao sa gospođom Poljarević, nekadašnjom profesoricom stolačke gimnazije i njegovom bivšom radnom kolegicom koju je vihor rata odnio u Senj.

Objavljeno: 30. nov 2022. | Pogledano: 73 puta

Projekat HEARMI - "Boosting HEARts and MInds of youth with Service Learning" provodi Organizata Kosovare per Talent dhe Arsim (TOKA), Kosovo, u saradnji sa partnerskim organizacijama, Međunarodno udruženje „Interaktivne otvorene škole" (MIOS) Tuzla, Bosna i Hercegovina, Fundatia Noi Orizonturi, Rumunija i Forum mladih i Neformalna edukacija (Forum MNE), Crna Gora.

Objavljeno: 27. nov 2022. | Pogledano: 84 puta

Na poziv Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini naša škola je uzela učešće u projektu Let's read / Čitajmo koji je organizovan za srednjoškolce u okviru predmeta Engleski jezik širom Bosne i Hercegovine.

Objavljeno: 13. nov 2022. | Pogledano: 87 puta

Profesorice naše škole Indira Maksumić i Nejra Mušić bile su u petodnevnoj posjeti francuskom gradu Terrasson-Lavilledieu (regija Dordogne na zapadu Francuske) u sastavu delegacije iz Mostara, a sve u okviru projekta „Povratak francuskog jezika u obrazovne sisteme zemalja Zapadnog Balkana". Pokrovitelj ovog projekta je Francuska ambasada u BiH.