Novosti - Obavještenja

Objavljeno: 26. feb 2021. | Pogledano: 95 puta

„ Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda Bosne i Hercegovine- Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?", glasilo je referendumsko pitanje tog 29. februara 1992.godine.

Objavljeno: 25. feb 2021. | Pogledano: 113 puta

Maslina je više od stabla koje svojim plodovima hrani ljude. Zbog svojih je karakteristika postala simbolom mira, obilja, vječnosti, učenosti i zdravlja.

Objavljeno: 24. feb 2021. | Pogledano: 145 puta

17. februara 2021. godine se u Gradskoj vijećnici u organizaciji Sportskog saveza grada Mostara, održao 19. Izbor najboljih sportaša, sportskih ekipa i sportskih radnika grada Mostara za 2020. godinu. I ove godine, treći put zaredom, titulu najboljeg sportaša grada Mostara u juniorskoj konkurenciji ponio je naš Kerim Sadiković učenik 3.3 razreda. Intervju sa Kerimom uradila je Aldina Kurtović.

Objavljeno: 21. feb 2021. | Pogledano: 83 puta
Ako se izgube jezici i kulture, nestat će i znanje o biljkama i njihovim ljekovitim obilježjima.

Objavljeno: 2. feb 2021. | Pogledano: 90 puta
Druga gimnazija Mostar sudjeluje u projektu GAE Tabla koji provodi Save the Children u saradnji s Mrežom za izgradnju mira. Projektom su predviđene razne aktivnosti za profesore, učenike i roditelje koje će se realizovati tokom ove i naredne školske godine. Koordinatorica projekta ispred naše škole je profesorica Erna Ćurić. 
Objavljeno: 23. jan 2021. | Pogledano: 167 puta
Drage učenice i dragi učenici, poštovani roditelji! 
U ponedjeljak, 25. januara 2021. godine, počinje drugo obrazovno razdoblje. Sretni smo što je iza nas uspješno prvo polugodište koje smo odradili u posebnim uvjetima uz poštivanje epidemioloških mjera. Zdravlje i sigurnost učenika kao i svih učesnika u našem nastavnom procesu nam je bilo na prvom mjestu i sa zadovoljstvom možemo istaći da je broj zaraženih Covidom-19 u Drugoj gimnaziji Mostar bio neznatan a nastavni proces se u determiniranim okolnostima odvijao izuzetno kvaliteno o čemu svjedoče i rezultati učenika u učenju i vladanju na kraju prvog polugodišta.

Objavljeno: 9. dec 2020. | Pogledano: 214 puta
Danas 9. decembra 2020. godine ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona Rašid Hadžović posjetio je Drugu gimnaziju Mostar.
Objavljeno: 24. nov 2020. | Pogledano: 167 puta
„Svuda se Sunce rađa, lijepa svaka je zemlja, kao što je Bosna moja na svijetu lješe nema."
Objavljeno: 24. nov 2020. | Pogledano: 77 puta
U slopu taradicionalne manifestacije"Znanjem gradi BiH” koju organizira Perzijsko-bosanski koledž sa internatom iz Ilijaša, povodom obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine, treću nagradu na literarnom konkursu osvojio je naš učenik Harun Šunje. 

Objavljeno: 17. nov 2020. | Pogledano: 490 puta
17. novembra, poštujući epidemiološke mjere, predstavnici kolektiva Druge gimnazije Mostar su upriličili svečani ispraćaj kloge Muniba Hasića, profesora njemačkog jezika u zasluženu penziju.