SRETNA NOVA GODINA / BONNE ANNEE 2021
Objavljeno: 31. dec 2020. | Pogledano: 96 puta
Na školskom konkursu za izradu najbolje novogodišnje čestitke na francuskom jeziku kog je raspisala Sekcija francuskog jezika naše škole povodom nastupajućeg praznika Nove godine 1. nagrada je pripada učenici  Hani Hadžović, 2. nagrada učenici  Irni Mrgan i 3.nagrada  učenici Aneli Tule.

Žiri u sastavu pedagog Druge gimnazije prof.Zibica Šuta, profesor Likovne kulture Igor Borozan i profesorica Francuskog jezika Indira Maksumić je pregledao  29. 12. 2020.godine osam pristiglih učeničkih radova i izabrao najbolje.
Po propozicijama konkursa, trebalo je prikazati na licu čestitke logo Druge gimnazije u Mostaru,  pet elemenata  vezanih  za kulturu obilježavanja  praznika Nove godine u Francuskoj i u našoj zemlji,  istaknuti jednu mjeru zaštite od koronavirusa, napisati  čestitke tekst na francuskom jeziku i snimiti audioporuku napisanog teksta.
Sa svojim radovima su se predstavili učenici Anela Tule, Hana Hadžović, Hana Terzić, Mia Elezović, Sara Crnomerović , Irna Mrgan i Vanja Demirovski.
U svojim radovima, iako su oni u minijaturnom formatu,  učenici su pokazali veliku kreativnost, istraživački žar i i poslali  lijepe poruke za Novu godinu.