Proslava Dana škole
Objavljeno: 28. apr 2023. | Pogledano: 304 puta
"Danas slavimo 29. rođendan naše škole koja je svoj rad zasnovala na najplemenitijoj misiji odgoja i obrazovanja novih generacija kojima ćemo u amanet ostaviti i našu jedinu nam domovinu", istakla je u svom govoru direktorica Nejra Mušić.

Uz prigodnu recitaciju, pjesmu i ples, i uz podršku mnogobrojnih prijatelja, Druga gimnazija Mostar je proslavila još jedan rođendan u nizu.

Dana 26.04.2023. godine, s početkom u 18:00 sati u prostorijama Kulturnog centra "Kralj Fahd" održana je svečanost povodom Dana škole.

"Danas slavimo 29. rođendan naše škole koja je svoj rad zasnovala na najplemenitijoj misiji odgoja i obrazovanja novih generacija kojima ćemo u amanet ostaviti i našu jedinu nam domovinu", istakla je u svom govoru direktorica Nejra Mušić, te izrazila zahvalnost i poželjela dobrodošlicu svima koji su odlučili biti dio ovog događaja. Ukazala je na značaj i uspjehe koje učenici Škole, zajedno sa svojim profesorima, postižu dugi niz godina. Svečanosti je prisustvovao i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, gospodin Rašid Hadžović, koji se obratio velikom broju prisutnih gostiju.

Da su učenici naše škole talentovani i uspješni mladi ljudi u različitim sferama, pokazali su još jednom kroz glumu, recitaciju, pjesmu i ples. Kroz jednosatni program koji su učenici pripremili, uz nesebičnu podršku svojih profesora, još jednom smo pokazali koliko vrijedimo. Ovacije prisutnih bile su dovoljan pokazatelj uspješnosti same manifestacije.

Nakon završetka svečanog programa, na terasi centra upriličena je zakuska za goste.

Još jednom, kolektiv Druge gimnazije Mostar se iskreno zahvaljuje svim prijateljima naše škole koji su svojim prisustvom uveličali ovaj jako važan dan za nas.