Druga gimnazija ponovno najbolja
Objavljeno: 30. maj 2019. | Pogledano: 349 puta
Emina Demirović, Amar Korić, Armin Đidelija, Almedina Ždralić, Almedina Omanović, Adnan Bratić, Harun Šunje, Amna Brkan, Adnan Fazlagić, Nedim Lapo, Ehlimana Ćesić, Adnan Ulaković i Dženita Gadara – ovogodišnji dobitnci priznanja Pedagoškog zavoda Mostar. 
29. maja 2019. godine u prostorijama Narodnom pozorištu Mostar održana je manifestacija dodjele nagrada i priznanja učenicima osnovnih i srednjih škola koji su postigli zapažene rezultate na kantonalnim takmičenjima, u organizaciji Pedagoškog zavoda Mostar. 
Druga gimnazija i ove godine je ponijela titulu najuspješnije škole sa najviše osvojenih nagrada na kantonalnim takmičenjima. Nagrađeni su sljedeći učenici: Emina Demirović, Amar Korić, Armin Đidelija, Almedina Ždralić, Almedina Omanović, Adnan Bratić, Harun Šunje, Amna Brkan, Adnan Fazlagić, Nedim Lapo, Ehlimana Ćesić, Adnan Ulaković i Dženita Gadara. 
 
Nagradu Pedagoškog zavoda Mostar za najuspješniju školu u Herecegovačo-neretvanskom kantonu primio je direktor Druge gimnazije Mostar gospodin Ćamil Tabaković koji je u svom obraćanju iskoristio priliku da javno čestita svim nagrađenim učenicima i njihovim mentorima. 
„Prvenstveno čestitam svim nagrađenim učenicima Druge gimnazije Mostar kao i ostalim najboljim učenicima i koristim ovu priliku da ovdje prisutnim kreatorima politike obrazivanja skrenem pažnju da pored nagrađivanja najboljih učenika treba nagraditi i najbolje profesore visinom plaće. Potrebno je uspostaviti pravlnik o napredovanju nastavnika koji bi dodatno motivirao nastavnike u njihovom radu. Pored duhovne satisfakcije nastavnici bi trebali biti klasificirani prema svom radu i uspjesima. Najbolje trebamo nagraditi i visinom plaće", naglasio je Ćamil Tabaković, što je publika propratila gromoglasnim aplauzom.
 
Nagrađenim učenicima i njihovim mentorima upućujemo iskrene čestitke za ostvarene rezultate!