Ekskurzija naših maturanata
Objavljeno: 9. okt 2022. | Pogledano: 479 puta
Nakon dvogodišnje pauze, uzrokovane pandemijom konrona virusa, naša škola je ove godine, konačno ponovo ispratila svoje maturante na ekskurziju. 

U periodu od 12. do 22. septembra, učenici IV razreda zajedno sa svojim razrednicima Fejruzom Abazom i Ernom Ćurić, uživali su u ljepotama Turske i zajedno se družili gradeći vrijedne uspomene. Prva stanica je bio Istanbul, u kojem su učenici imali priliku posjetiti brojne poznate građevine, među kojima su: Aja Sofija, Çamlica džamija, Panorama muzej, Galata kula i Miniaturk, ali isto tako prošetati Kapali čaršijom i Taksimom - Istiklal ulicom, najpoznatijom ulicom u Istanbulu, te krstariti Bosforom.

Nakon Istanbula, sljedeća destinacija je bila Bursa, a potom grad Kuşadasi, u kojem su se učenici imali priliku opustiti i uživati u ljepotama Egejskog mora.

Putovanje se završilo odsjedanjem u gradu Edirne, smještenom uz granicu Turske sa Bugarskom. Putovanje je proteklo dobro, u odličnom raspoloženju, i kao takvo, sigurno upisalo svoje ime na listu onih događaja koji se pamte čitav život.