Guten Rutsch, lieber Muna!
Objavljeno: 17. nov 2020. | Pogledano: 464 puta
17. novembra, poštujući epidemiološke mjere, predstavnici kolektiva Druge gimnazije Mostar su upriličili svečani ispraćaj kloge Muniba Hasića, profesora njemačkog jezika u zasluženu penziju.
Šta reći o osobi, koja je strpljiivo, sa puno ljubavi i razumijevanja, pažnje i  brižnosti uz neizostavnu dozu humora prenosila znanje mnogim generacijama, ne samo u našoj školi već u većini škola u okruženju. Generacije Srednje medicinske škole Mostar i Srednje škole Stolac pamte ga kao vrsnog i nadasve, izuzetno zanimljivog profesora koji je pored njemačkog jezika i latinski jezik znao približiti svojim đacima i učiniti ga zanimljivim. Jednostavno, naš Muna, kako ga odmilja zovu i učenici i kolege je vodio i učio djecu, prenosio im znanje i stičući dječije povjerenje gradio iskrena prijateljstva u kojima smijeha nikada nije nedostajalo. 
Mnogi će zauvijek pamtiti prvi školski dan, dan upisa u Drugu gimnaziju gdje je godinama kao član upisne komisije svojim šalama i očinskim savjetima rastjerivao tremu sa uplašenih dječijih lica a ujedno unosio vedrinu na lica svojih kolega. Ne bez razloga, mnoge generacije učenika ga smatraju najboljim profesorom i najboljim razrednikom, razlog tome je vjerovatno pozitivna energija i dinamika koju je naš Muna prenosio i u učionici i u zbornici. 
Trag Muninog puta ostat će u mnogim generacijama učenika koje je učilo i odgajao!
Dragi kolega Munibe, kolektiv Druge gmnazije želi ti ugodne i zdrave penzionerske dane. 
ES GIBT NOCH VIEL ZU TUN...
JETZT HAST DU DIE ZEIT DEINE TRAUME ZU VERWIKLICHEN...
GENIESSE JEDEN AUGENBLICK!