Humanost na djelu
Objavljeno: 9. okt 2019. | Pogledano: 97 puta
Učenice Druge gimnazije Mostar: Armina Kukrica, Sadžida Džiho, Adna Džiho, Medina Košpo, Amina Bašić i Emina Demirović
Učenice Druge gimnazije Mostar: Armina Kukrica, Sadžida Džiho, Adna Džiho, Medina Košpo, Amina Bašić i Emina Demirović su odlučile da budu dio lijepe priče, da šire pozitivizam, dobrotu, veselje i  kao aktivne članice Infoservis.mo učestvovale su u mnogim volonersko-humanitarnim akcijama kao što su: posjete bolnicama i domovima, posjeta Dječijeg doma Mostar.
Naše djevojke su bile tehnička podrška u organiziranju „Mirne šetnje Majki Srebrenice” koja je po prvi put održana 11. septembra u Mostaru u organizaciji Muzeja žrtava rata i genocida 1992-1995 te aktivnosti u promociji zdravog života u organizaciji Odjela za brak i porodicu Mostarskog muftijstva u saradnji sa Odjelom za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Mostar, Info-servisom za mlade, Kulturno edukativnim centrum za ženu Sehara i Karađoz-begovom medresom Mostar, nazvanoj "Teferič zdravog stila života” a čiji je prioritet angažiranje ženske populacije i njeno animiranje na bavljenje sportom koji je održan 6. oktobra na platou ispred Osnovne škole Zalik.
Nadamo se da će naše učenice poslužiti za dobar primjer svojim vršnjacima, jer smo svi ponosni na njih. Hvala vam divne naše cure!