Kerim Sadiković drugi put zaredom najbolji sportista Grada Mostara u svojoj kategoriji
Objavljeno: 3. feb 2020. | Pogledano: 339 puta
Najbolji mostarski sportisti, sportski kolektivi i zaslužni sportski radnici u 2019. godini dobili su svoja priznanja na svečanosti održanoj u četvrtak u hotelu "Mepas” u Mostaru.
Mario Aladžić iz Futsal kluba Mostar Stari grad Staklorad proglašen je najuspješnijim sportistom u seniorskoj konkurenciji u 2019. godini, dok je u ženskoj kategoriji priznanje za najbolju sportiskinju dobila članica Kluba vodenih sportova "Orka” Amina Kajtaz.

Najuspješnijom sportiskinjom juniorkom proglašena je Lana Pudar iz Kluba vodenih sportova "Orka”, a za najboljeg juniora Kerim Sadiković, takođe član KVS-a "Orka”.

Najbolji kadet u 2019. godini u Mostaru bio je član Judo kluba "Borsa” Mario Jozeljić, najboljom kadetkinjom proglašena je Helena Čule iz Judo kluba "Neretva”, dok je najuspješnija muška seniorska ekipa u prethodnoj godini Futsal klub Mostar Stari grad Staklorad, a najboljom ženskom seniorskom ekipom proglašen je Ženski fudbalski klub "Emina”.
Ovogodišnji žiri sastojao se od šest članova, i to: predsjednika Saše Papca, te članova Adisa Obada, Mirsada Behrama, Marina Sutona, Mirjane Bošnjak i Dženana Šute.
U konkurenciji mlađih kadeta, najbolji sportista bio je Ivan Ivanković iz Akademskog plivačkog kluba "Zrinjski”, a najbolja mlađa kadetkinja u protekloj godini bila je članica Judo kluba "Hercegovina” Lana Čović Stanić. Najuspješnija mlada ženska ekipa je Hrvatski rukometni klub "Katarina”, dok je nagrada za najbolju mladu ekipu u muškoj kategoriji pripala Hrvatskom športskom klubu "Zrinjski”.
U kategoriji najuspješnijeg trenera u prošloj godini, priznanje je osvojila trenerica Kluba vodenih sportova "Orka” Alena Ćemalović.
Nagradu za životno djelo osvojili su međunarodni rukometni sudija Džabir Delalić, te sportski vazduhoplovac i član Aero kluba Mostar Oton Sabo. Najuspješniji sportski radnik je Toni Vranjić iz Stonoteniskog kluba Mostar.
Organizator ovog događaja, kome su, osim sportista, prisustvovali i brojni predstavnici političkog, javnog i kulturnog života u BiH, bio je Sportski savez Grada Mostara.
 Preuzeto sa web stranice https://novasloboda.ba/2020/01/31/amina-kajtaz-i-mario-aladzic-najbolji-mostarski-sportisti-u-2019-godini/?fbclid=IwAR0sjckKHHIqMJ_o8DZtRml6xOxL6rO23coUSj8gjhvI1A6Zhp_p36UG0LQ