Lejla Nuhić - učenica generacije
Objavljeno: 18. maj 2023. | Pogledano: 456 puta
"Kada smo prvi put kročili u ovu školu, bili smo pojedinci sa snovima i ambicijama, koji dolaze iz različitih sredina. A sada, dok se pripremamo za svijet izvan ovih zidova, nosimo sa sobom znanje, vještine, jedinstvena iskustva koja su nas oblikovala u ono što smo danas."

Poštovana direktorice, profesorice i profesori, sadašnji i budući učenici i učenice, Došao je taj trenutak kad možemo reći da se nalazimo na važnoj prekretnici u našem životu, i  kad s ponosom gledamo unazad na sve ono što smo postigli. Naša srednjoškolska avantura bila je ispunjena izazovima, uspjesima, porazima, ali najviše osnaživanjem našeg karaktera. Dokazali smo da nismo samo dobri, već izvrsni. Naša snaga leži u tome kako smo iskoristili ovo vrijeme za razvijanje vlastitih talenata, vještina i otkrivanje onoga što nas istinski ispunjava.

Kada smo prvi put kročili u ovu školu, bili smo pojedinci sa snovima i ambicijama, koji dolaze iz različitih sredina. A sada, dok se pripremamo za svijet izvan ovih zidova, nosimo sa sobom znanje, vještine, jedinstvena iskustva koja su nas oblikovala u ono što smo danas.

Naši uspjesi nisu samo rezultat visokih ocjena, titula ili priznanja. Oni su plod naše predanosti, strasti i rada. Kroz sate učenja, projekte, izlete i nastupe, izgradili smo temelje koji će nam služiti cijeli život. Naučili smo vrijednost timskog rada, snagu suosjećanja i važnost prihvaćanja naših različitosti. Otkrili smo da uspjeh nije samo mjerljiv ocjenama ili diplomama, već i utjecajem koji ostavljamo na druge i svijet oko nas.

Dok se krećemo naprijed, ne zaboravimo da nismo sami u našem putovanju. Okruženi smo zajednicom ljudi koji su nas vodili, vjerovali nam i pružili nam prilike za uspjeh. Našoj porodici, profesorima, menadžmentu škole dugujemo najdublju zahvalnost. Ovom prilikom želim da se posebno zahvalim našim razrednicima, a pogotovo našoj mentorici tokom ove četiri godine, Erni Peco, koja je uvijek imala razumijevanja i toplu riječ za svakoga.

Sada je naša odgovornost iskoristiti znanje i vrijednosti koje su nam usađene za vrijeme školovanja u Drugoj gimnaziji Mostar. Bez obzira na naš dalji korak, obrazovanje, budimo odvažni i sanjajmo velike snove. Želim da se naša država osloni na nas mlade, i da naša generacija bude prepoznatljiva po svojoj predanosti, želji za učenjem i spremnosti da čini promjene.

Za kraj, želim izraziti još jednom zahvalnost svima koji su nas podržali na ovom putu. Danas ne slavimo samo naša dostignuća, već i neograničen potencijal koji leži u svakome od nas.

Čestitam svima i želim da budete nosioci svojih promjena, da vaša budućnost bude jednako svijetla i lijepa kao i naše vrijeme provedeno u ovoj školi,

Lejla Nuhić.