Obilježen Dan srca u gradu na Neretvi
Objavljeno: 5. okt 2018. | Pogledano: 769 puta
U cross utrci na Lenjinovom šetalištu povodom Dana srca učestvovali su naši učenici: Vedad Begluk, Benaid Fajić, Aldin Merzić i Mirza Vrce u pratnji profesora Denijala Veledara.
Sportski savez Grada Mostara u saradnji s Udruženjemkardiologa te zajedno s institucijama i udruženjima koja brinu o djeci s posebnim potrebama organizirao je cross utrku na Lenjinovom šetalištu 27. 9. 2018. godine. Tako je na lijep i zdrav način uz mnogo sreće i osmjeha obilježen Dan srca u gradu na Neretvi.
"Posljednja sedmica septembra tradicionalno je rezervisana za Dane srca, skretanje pažnje na značaj bavljenja tjelesnom aktivnošću, na očuvanje dobrog zdravstvenog stanja čovjeka. Aktivnosti počinju organiziranjam ulične utrke za djecu sa posebnim potrebama koja su željela dati svoj doprinos obilježavanju Dana srca. Sutra očekujemo utrku za osnovne i srednje škole, a u nedjelju je planirana šetnja od Španskog trga do Velikog i Malog kuka", kazao je Đenan Šuta, viši sportski menadžer u Sportskom savezu Grada Mostara.

U utrci su učestvovala djeca iz šest mostarskih udruženja ili institucija koje se brinu o djeci s posebnim potrebama, a puno lijepih riječi o ovoj manifestaciji imao je kardiolog dr. Emir Fazlibegović.
"Danas je Svjetski dan srca i čestitam ga svima, to je dan koji je Svjetska zdravstvena organizacija i Svjetska srčana federacija proglasila međunarodnim danom srca u kojem u žižu interesa svjetske javnosti stavlja problem kardio-vaskularnih bolesti. Najviše treba raditi na prevenciji, a fizička aktivnost je dio svih preventivnih programa kardiovaskularne patologije", kazao je doktor Fazlibegović.
U cross utrci na Lenjinovom šetalištu povodom Dana srca učestvovali su naši učenici: Vedad Begluk, Benaid Fajić, Aldin Merzić i Mirza Vrce u pratnji profesora Denijala Veledara.