Oktobar-mjesec knjige
Objavljeno: 26. okt 2020. | Pogledano: 126 puta
Učenici Druge gimnazije Mostar, svjesni značaja knjige, njene uloge u obrazovanju i izgradnji identiteta pojedinca, te njenog značaja u svakodnevnom životu i ove godine su svojim prilozima obogatili školsku biblioteku što je i osnovni cilj obilježavanja  mjeseca knjige.
U vrijeme pandemije i online edukacije mnogi tvrde da se u svijetu ekrana i monitora lahko zaboravlja užitak čitanja knjige,ali iskreni ljubitelji knjige pak kažu da je osjećaj papira među prstima i miris knjige nešto što se ne može nadomjestiti niti zamijeniti.
Knjiga jeste naš najbolji prijatelj, ali mi treba da budemo najveći prijatelji knjige, stoga iskoristimo oktobar, mjesec i praznik knjige i književnosti, ali i sve predstojeće mjesece da razmislimo o svom odnosu prema pisanoj riječi i vratimo se cijelim svojim bićem, našem najboljem prijatelju, poručuju iz Druge gimnazije Mostar. 
Kako približiti knjigu čitaocu, potaknuti ga da stvara čitalačke navike i zavoli knjigu bila je tema videoprezentacija naših učenika koja želimo podijeliti sa širom publikom.