Ponosni smo na naše učenike koji i na raspustu pokazuju volju i želju za aktivizmom i učenjem
Objavljeno: 11. avg 2021. | Pogledano: 160 puta
Naše učenice Merjem Husić, Amila Tucović, Lejla Nuhić, Sunčica Ačkar i Nizama Šuta učestvuju i ove godine na LAB ljetnom programu, koji se održava u laboratorijama UWC u Mostaru.
LAB (Nauči! Advance! Bridge!) je samostalni projekat u saradnji sa MSYP-om koji ima za cilj da mladima Mostara pruži priliku da izučavaju nauku obavljajući samostalan i praktičan rad u laboratorijama. Na projektu LAB, srednjoškolci iz Mostara i okoline imaju priliku vidjeti i izvesti eksperimente iz fizike, hemije i biologije. 

Program SMART’Yse sastoji od  radionica usmjerenih na temu razvoja životnih vještina. Metodologija je osmišljena kao skup materijala i interaktivnih vježbi u kojima svaki učesnik kroz vlastite primjere i interaktivne aktivnosti uči i poboljšava svoje „soft skills" (meke vještine) i životne vještine. 
SMART’Y  radionice i volonterske aktivnosti su dio projekta „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini", kojeg financijski podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a implementira Međunarodnsa organizacija za migracije IOM Bosnia and Herzegovina. Tema radionice je bila „𝐌𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥𝐧𝐨 𝐳𝐝𝐫𝐚𝐯𝐥𝐣𝐞 𝐤𝐫𝐨𝐳 𝐮𝐦𝐣𝐞𝐭𝐧𝐨𝐬𝐭" , a realizovana je u parku Zrinjevac, gdje su polaznici SMART’Y radionice pripremili zanimljiv sadržaj za prijatelje koji su im se pridružili.
Naše učenice Sunčica Ačkar i Džejla Tanović su učestvovale na radionicama.