Roditeljski sastanak u okviru druge faze projekta školske razmjene Druge gimnazije Mostar i srednje škole Antoine de Saint Exupéry u gradu Terrasson-Lavilledieu (Francuska)
Objavljeno: 18. apr 2023. | Pogledano: 310 puta

U utorak, 18.4.2023.godine organizovan je sastanak s roditeljima učenika koji učestvuju u programu školske razmjene sa srednjom školom Antoine de Saint Exupéry iz grada Terrasson-Lavilledieu (Dordogne).

Cilj ovog sastanka bio je detaljnije upoznati roditelje naših učenika s planom putovanja i boravka u Terrasson-u tokom razmjene, u periodu od 8. do 15. maja, 2023.godine. Ovo ujedno predstavlja i realizaciju druge faze FSPI projekta „Povratak francuskog jezika u obrazovne sisteme zemalja Zapadnog Balkana", u sklopu koje naših 15 učenika odlazi u Francusku.

Tokom sastanka također se diskutovalo o tehničkim preduvjetima putovanja (pribavljanje saglasnosti, kodeks ponašanja, odgovarajuća osiguranja i sl.).

Zahvaljujemo se roditeljima koji su se u velikom broju odazvali današnjem sastanku i pokazali spremnost i susretljivost da sve pripreme vezane za putovanja uspijemo na vrijeme realizovati.