Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine!
Objavljeno: 24. nov 2023. | Pogledano: 72 puta
Postoje momenti koji su sami po sebi toliko važni i toliko veliki da ih riječi teško mogu opisati. Upravo takav je bio nastup naših učenika u četvrtak, 23. 11. 2023. u Narodnom pozorištu Mostar, u programu povodom obilježavanja Dana državnosti BiH pod nazivom "Jedna si jedina", u organizaciji predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Grada Mostara.
Našu školu predstavljali su učenici: Hana Juklo, Hana Isić i Kenan Kuko, a pripremala ih je profesorica Edina Čomić. Tačku su izveli zajedno sa učenicima Srednje medicinske škole.>

Učenici, svojim autentičnim životnim pričama svjedoče o šehidima, svojim bližim srodnicima koji su živote dali za slobodu jedine nam domovine. Tačka je bila toliko dirljiva da malo ko u publici nije pustio suzu, ali i pokazatelj da vrijednost mladih generacija kao što je ova svjedoči da životi naših šehida nisu uzalud izgubljeni.

Ponosni smo na naše učenike, na njihovu posvećenost, originalnost, kreativnost i emociju koju su unijeli u ovaj zadatak, te od srca čestitamo njima i profesorici!