Sretan Dan srednjoškolaca!
Objavljeno: 17. nov 2021. | Pogledano: 21 puta
Čestitka povodom 17. novembra, međunarodnog Dana srednjoškolaca

Već nekoliko sedmica ponovo se družimo u školskim klupama tražeći znanje u novoj školskoj godini. U tih nekoliko sedmica slavili smo u više navrata; nekada je to bio vjerski praznik, nekada državni praznik, a nekada smo slavili i Dan prosvjetnih radnika. Ali, to slavlje ne bi bilo potpuno da nemamo dan kada proslavljamo one zbog kojih smo tu i koji svaki dan čine zanimljivim, onih koji su na prvom mjestu. Dan srednjoškolaca. 17. novembar je vaš dan, a uz svako slavlje obavezno ide i čestitka.

Dragi srednjoškolci,

       Nemojte odustajati od svog ​​potencijala i talenta. Ne prihvatajte odbijanja. Vrijeme je da skujete svoj plan i pronađete vlastiti put. Na tom putu potrebno vam je da:

     - učite jer volite naučiti i jer je učenje najbolji put za pronalaženje životnog posla i svrhe,

     - radite odgovorno i ulažete napore jer ćete tako steći disciplinu prema obavezama s kojima ćete se susresti kroz život – upornost je ono što će vas odvesti do uspjeha,

     - protegnete um, otvorite srce i učite od najboljih – tražite uzore u onima koji posjeduju najbolje kvalitete,

     - stvarate sebi prilike preuzimajući različite izazove,

     - i da se uvijek vodite odgovorima na pitanja: Šta me najviše zanima, Šta volim raditi i U čemu sam jako dobar?

Kada budete sigurni u odgovore na ista pitanja, već ćete se naći na mjestu na kojem vas čeka uspjeh i sreća, jer svijetu ste potrebni VI, ali onaj tip vas koji stremi ka svojim ciljevima, razmišlja kritički i kreativno i koji ne dopušta drugome da mu diktira snove za budućnost. Mladošću, istinskom energijom, intelektom, talentom i predanim radom se može učiniti baš sve.

A najbolje mjesto za učenje je život, a najisplativija investicija ste vi sami. Zato ulažite u svoje obrazovanje, njegujte apetit za znanjem. Izađite u novi svijet i zauzmite svoje mjesto u tom svijetu. Bit će mnogo duže vaš, nego naš.

Neka vaši snovi ostanu veliki, vaše brige malene!

Još jednom vam čestitamo uz želju da ovu školsku godinu završite sa najboljim mogućim uspjehom!

Ostanite nam pametni, iskreni, veseli i puni znanja!

SRETAN DAN SREDNJOŠKOLACA!