Susret s roditeljima učenika u okviru projekta školske razmjene Druge gimnazije Mostar s Gimnazijom Saint-Exupéry u gradu Terrasson-Lavilledieu (Francuska)
Objavljeno: 13. jan 2023. | Pogledano: 505 puta
Direktor naše škole g.Ćamil Tabaković organizovao je susret s roditeljima  naših učenika (15  učenika II, III i IV razreda filološkog i jezičko-prevodilačkog smjera) koji su uključeni u projekat školske razmjene s francuskom školom iz grada Terrasson-Lavilledieu 11. 1. 2023. godine. Sastanku su prisustvovali g. Franck Simaer, attaché za francuski jezik u Ambasadi Francuske u BiH, gđa Barbara Simaer, gđa Jasmina Zvonić voditeljica Ogranka Francuskog instituta u Mostaru i profesorice naše škole Indira Maksumić i Nejra Mušić. 
Roditelji naših učenika su se odazvali u velikom broju današnjem susretu. Tokom sastanka, roditelji su upoznati s projektom, ciljevima, realizovanim aktivnostima u periodu septembar 2022-januar 2023. godine i planom daljnjih aktivnosti od kojih je posebno izdvojeno putovanje naših učenika u Francusku u maju 2023. godine i neophodne pripremne radnje za to putovanje.
Tokom susreta je prikazan promotivni film o gradu u kom se nalazi naša partner-škola i  potencirani su ciljevi projekta: rad na usavršavanju francuskog i engleskog jezika, učenje o kulturi, tradiciji i običajima naše dvije zemlje.
Tokom diskusije, roditelji su iznijeli nekoliko pitanja i zahtjeva u vezi tehničkih preduvjeta putovanja (valjanost pasoša, odgovarajuća osiguranja,
odabir učenika za prihvat u francuskim porodicama, pribavljanje saglasnosti,  kodeks ponašanja i sl.). Zaključeno je da će se sva pitanja blagovremeno razmatrati i pokušat će se zajednički doći do optimalnih rješenja.
 
Zahvaljujemo predstavnicima Francuske ambasade i Francuskog instituta na potpori, kao i roditeljima na otvorenosti i raspoloživnost da se projekat realizuje u planiranom okviru.
No entries found.