Svečana dodjela priznanja najuspješnijim učenicima
Objavljeno: 9. jun 2022. | Pogledano: 188 puta

Osmog juna proslavili smo naše uspjehe, čestitali i nagradili najuspješnije učenike i prisjetili se uspjeha naših prethodnih generacija uz neizostavan "team bulding".

Po uspješnom završetku nastavne godine 8. juna 2022. godine u školskom dvorištu upriličena je dodjela nagrada i priznanja učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate na školskim takmičenjima u protekloj školskoj godini. Kraj nastavne godine uvijek je prilika za zajedničko druženje i uživanje u plodovima ostvarenih rezultata u proteklom periodu. Moto Druge gimnazije je život u normalom svijetu u kome je osigurana bolja budućnost a dobro obrazovanje je podloga dobrog društva. Iz naših klupa su mobilizirani mnogi današnji uspješni naučnici, ljekari, ekonomisti, inženjeri, pravnici, profesori ili neki drugi ne manje cijenjeni odrasli ljudi koji čine uspješnu grupaciju ne samo hercegovačkog već svjetskog društva. Osmog juna proslavili smo naše uspjehe, čestitali i nagradili najuspješnije učenike i prisjetili se uspjeha naših prethodnih generacija. Druga gimnazija utire puteve bosanskohercegovačke budućnosti i svjesna potencijala obrazovanja usmjerava putokaze za bolji život i bolju budućnost cijele zajednice.

Ovakav meeting održava se već drugu godinu zaredom a pored slavljeničke dimenzije ima za cilj "team bulding"koji je izuzetno bitna komponenta za rad i uspjeh savrenenom duštvu i kolektivu. Ovakva zajednička organizacija ručka za učenike i profesore od izuzetnog je značaja za jačanje povjerenja i prijateljskih odnosa u Drugoj gimnaziji Mostar.

U sklopu svečanosti promoviran je i novi broj školskog časopisa Naš učitelj.