Svečani ispraćaj profesora Šerifa Bojičića u penziju
Objavljeno: 6. jan 2023. | Pogledano: 312 puta

„Znanja nikada nije dosta. Državu koju su vam neke prethodne generacije poklonile morate braniti i čuvatii, a to možete postići jedino znanjem"- poručio je profesor Bojičić

5. januara nakon sjednice Nastavničkog vijeća kolektiv Druge gimanzije Mostar upriličio je svečani ispraćaj dugogodišnjeg kolege profesora Šerifa Bojičića u zasluženu penziju. Predavao je matematiku, jedan od najtežih predmeta od kojih učenici često strahuju zbog zahtjevnih  nastavnih jedinki, insistirajući na redovnom učenju i takvim pristupom ostvarivao izuzetne rezultate.

Profesor Bojčić je jedan od onih profesora staroga kova koji je uživao u svom pozivu i zahtijevao red, rad i disciplinu kao osnov za svaku vrstu uspjeha. Pored matematike svoje učenike je pripremao za aktivno učešće u bosanskoj stvarnosti ističući patriotizam kao bitnu odrednicu budućih intelektualaca i akademskih građana na kojima počiva opstanak i razvoj Bosne i Hercegovine. Ostat će upamćena njegova posvećenost svom odjeljenju i konstantna briga i praćenje njihovog rada, izostanaka, zdrave sredine i zdravog tijela a potvrda njegovog prilježnog rada su priznanja za najbolje odjeljenje kojim je rukovodio profesor Bojičić.

"Meni je zadovoljstvo kada moje odjeljenje u toku četvrtog razreda ima nešto više od 200 izostanaka sa nastave jer pored toga što su učili matematiku, vježbali su i drugo i stvarali dobre navike. Meni je najveće priznanje kada moje odjeljenje bude najbolje u školi. E to su najdraža priznanja nama, profesorima", istakao je kolega Bojičić i zaželio još mnogo uspjeha u radu kolektivu Druge gimnazije Mostar.

Poštovanom kolegi Bojičiću želimo zdravo i dugovjeko uživanje u zasluženoj penziji.