Vrijeme darivanja
Objavljeno: 29. dec 2019. | Pogledano: 446 puta
Vijeće učenika Druge gimnazije Mostar doniralo 70 paketića Crvenom križu Grada Mostara koji će ih dalje uručiti onima kojima je potrebno. 

U skolopu akcije „Jedan slatkiš jedno dijete" koja se već duži niz godina organizira u Drugoj gimnaziji Mostar, članovi Vijeća učenika su od prikupljenih sredstava kupili 70 paketića koji su 26. decembra predati Crvenom križu Grada Mostara koji će ih distribuirati djeci iz domova. 
Decembar je mjesec radosti, mjesec u kome sumiramo utiske i rezultate na kraju jedne godine koračajući u susret novoj godini ispunjeni nadama, obavezama i očekivanjima. Vrijeme je darivanja ne samo za svoje bližnje, porodicu i prijatelje, nego i vrijeme kada trebamo biti srdačni i humani. Darivanje grančice ukrašene jabukom ili pozlaćenim orasima prakticiralo se još u starom Rimu. 
Mada je teško izabrati poklon za svakog ponaosob, u svijetu su darovi sve više personalizirani. Ako se već poklanja, onda treba znati šta, koliko i kako pokloniti, ali sa slatkišem nikad nećete pogriješiti bez obzira da li su djeca ili odrasle osobe u pitanju.