Učenički radovi

Objavljeno: 21. feb 2021. | Pogledano: 14 puta

Pitanje: Primjerima kojih historijskih ličnosti Raskoljnikov opravdava svoju teoriju?
Radila: Amila Tucović, III4

Objavljeno: 11. dec 2020. | Pogledano: 187 puta
Povodom 12. decembra, Dana arhiva i arhivske službe Bosne i Hercegovine, Arhiv HNK Mostar je organizovao tradicionalni Nagradni Konkurs za učenike Srednjih škola sa područja HNK. Naša učenica Amna Brkan je osvojila 1. mjesto🥇. Nagrađeni rad na temu ,,Dr. Alojz Benac, povijesničar i arheolog” možete pogledati na stranici naše škole, u rubrici učeničkih radova. Ovim putem čestitamo Amni.

 
Objavljeno: 3. nov 2020. | Pogledano: 120 puta
Analiza pjesme učenice Anele Tule.
Objavljeno: 3. nov 2020. | Pogledano: 156 puta
Na konkursu koji je povodom 8. septembra, Svjetskog dana pismenosti, raspisao Pedagoški zavod Mostar iz oblasti kulturne baštine Bošnjaka na temu: „Ljubavni motivi u književnom opusu Hamze Hume" prvonagrađani je literarni rad Haruna Šunje 
Objavljeno: 3. nov 2020. | Pogledano: 280 puta
Nagrađeni rad učenice Amne Brkan.
Objavljeno: 5. jul 2020. | Pogledano: 342 puta

S ponosom dijelimo lijepu vijest da je učenica II2 odjeljenja Druge gimnazije Mostar Selma Maksumić, u finalu internacionalnog takmičenja iz kreativnog pisanja na engleskom jeziku (mikrofikcija) „Write It Up" u organizaciji International Burch University– Odsjek za engleski jezik i književnost, u kojem se našla sa još šest finalista, osvojila pobjedničko PRVO MJESTO i novčanu nagradu! Čestitamo našoj Selmi na ovom značajnom uspjehu i želimo joj još mnogo nagrada i spisateljskih ostvarenja u budućnosti!

Objavljeno: 12. maj 2020. | Pogledano: 683 puta
U vrijeme izolacije zbog Corone  nastojimo podsticati učenike na  razvijanje  kreativno-kritičkog mišljenja kroz primjenu različitih strategija. Jako smo ponosni na sve naše učenike što su pokazali spremnost i volju da rade na razvijanju svojih kompetencija.
Objavljeno: 13. nov 2019. | Pogledano: 401 puta

Prema romanu Stranac Alberta Camusa
Ena Balić IV 3


 

Objavljeno: 13. nov 2019. | Pogledano: 336 puta
Roman „Stranac" govori o društvu dvadesetog stoljeća te položaju običnog čovjeka u njemu. Autor Albert Kami istovremeno otvara mnogo životnih pitanja malog čovjeka. Iako sama knjiga nije toliko poznata običnim ljudima kao recimo Šekspirov „Hamlet" ipak ima ogroman kvalitet te kao takva zaslužuje poštovanje.  Pojavila se 1942. godine u vrijeme velikih društvenih turbulencija i Drugog svjetskog rata o čemu će kasnije biti govora.  Ali da pređem na stvar.
Objavljeno: 13. nov 2019. | Pogledano: 314 puta
Nagrađeni rad Amile Tucović drugom nagradom na literarnom konkursu povodom 21. rebiu-l-evvela.