Svečana dodjela diploma najboljim učenicima
Objavljeno: 14. maj 2019. | Pogledano: 139 puta
30. aprila u prostopijama Studentskog hotela upriličena je svečana dodjela diploma najboljim učenicima Druge gimnazije Mostar koja je organizirana u sklopu obilježavanja Dana škole i Sajma srednjih škola. 

Direktor Druge gimnazije Mostar, gospodin Ćamil Tabaković, je u svom obraćanju naglasio simboliku današnje dodjele diploma najuspješnijim učenicima na školskim takmičenjima, koja je upriličena uoči predstojećeg Praznika rada jer samo vrijednim radom i zalaganjem nagrađeni učenici i njihovi profesori su uspjeli ostvariti dobre rezultate koji su u stalnom napredku. Dokaz kvalitete našeg rada je činjenica da već četvrtu godinu zaredom ostvarujemo najbolje rezultate na kantonalnim takmičenjima a uspjeh naših učenika na federalnom nivou konstantno raste.  
Druga gimnazija je inspirativna sredinna za ambiciozne mlade ljude koji teže postizanju visokih akademskih ciljeva. Mogućnost opredjeljenja za mtematičko-informatički, filološki i pedagoški smjer, prepoznavanje i razvijanje talenta, multidisciplinarna znanja, podizanje opće kulture i usavršavanje društvenih vještina daju našoj školi prednost pri izboru obrazovne ustanove za nastavak školovanja. 

„Školovanje u Drugoj gimnaziji Mostar je uzbudljivo putovanje prepuno istraživanja, druženja i zabave. U ovoj školi učenici uče ne zato što moraju, već zato što žele. Druga gimnazija Mostar  je zato pravo mjesto za nastavak obrazovanja nakon osnovne škole. To je škola u kojoj se uči, druži, raste i razvija. Škola koja uči kako se poštuje različitost, da je rad ono što nas dovodi do uspjeha i da su prijateljstva ulaganje u budućnost"- poručili su učenici Druge gimanzije Mostar.
Svečanosti je prisustovalo 120 učenika i profesora a događaj su muzičkim numerama upotpunili naši učenici: Damir Bukovac, Ermin i Ervin Pehlić.