Anes Hadžiomerović - inovativni nastavnik 2021. godine
Objavljeno: 22. dec 2021. | Pogledano: 75 puta

Nagrada za inovativne nastavnike i nastavnice (NIN) u Bosni i Hercegovini je najvrijednije je priznanje među edukatorima i edukatoricama na svim nivoima obrazovanja do univerzitetskog nivoa.

Centar za obrazovne inicijative Step by Step-a i Zajednica inovativnih nastavnika/ca, nagradu za najinovativnijeg nastavnika u srednjoškolskom obrazovanju 2021. godine dodijelila je našem profesoru Anesu Hadžiomeroviću.

Već šestu godinu zaredom ovaj projekt uspješno promoviše nastavničku profesiju kao ključni indikator kvalitetnog obrazovanja.

Od 2019. godine NIN je prepoznat i kao dio velike porodice Global Teacher Award, najprestižnije nagrade za nastavnike u svijetu. U ovoj godini, koja je kao nikada ranije pokazala koliki je značaj izvrsnosti nastavničkih kadrova, NIN je posebno važno priznanje za sve njihove uložene napore u izuzetno izazovnim uslovima. Cijeli proces dodjele nagrada, od prikupljanja inovativnih praksi do svečane ceremonije dodjele, organiziraju Centar za obrazovne inicijative Step by Step i Zajednica inovativnih nastavnika/ca uz pomoć partnera.

Kategorije u kojima se nagrada dodjeljuje su odgajatelji/ce u predškolskom odgoju i obrazovanju, učitelji/ce u razrednoj nastavi, predmetni nastavnici/ce u osnovnim školama, predmetni nastavnici/ce u srednjim školama i stručni saradnici/ce na svim nivoima odgoja i obrazovanja.

 

Ponosni smo na profesora Hadžiomerovića i želimo mu puno uspjeha u budućemo radu.