Posjeta Udruženju roditelja i prijatelja osoba sa posebnim potrebama "Sunce"
Objavljeno: 23. dec 2019. | Pogledano: 443 puta
21.12.2019.godine učenice IV 1 pedagoškog smjera: Vanja Hadžimusić , Anisa Obad  i Melisa Turajlić  u sklopu pripreme za izradu maturskih radova pojesjetile Udruženje roditelja i prijatelja osoba sa posebnim potrebama  „Sunce" u Južnom logoru u pratnji profesorice Emine Marić.
Direktorica Udruženja Erna Topuz upriličila je srdačnu dobrodošlicu u sklopu koje je organizirana  interaktivna radionica. Učenice su imale priliku dobiti nova saznanja o odgoju djece sa posebnim potrebama, upoznati se sa roditeljima i korisnicima Udruženja različitih stupnjeva i oblika invaliditeta. 
Teoretsko znanje koje su učenice usvojile pohađajući pedagoški smjer Druge gimnazije Mostar druženjem sa članovima Udruženja mogle su upotpuniti praktičnim aktivnostima i saznanjima. 
Posjeta je završena pozivom na učenički aktivizam kroz volontiraje i sarađuju sa osobama kojima je pomoć potrebna, u cilju pomaganja u izradi kreativnih radova čijom prodajom Udruženje ostvaruje sredstva neophodna za normalno funkcioniranje.