Uručenje diplome za osvojeno 3. mjesto na takmičenju "Biti turista u svom gradu" organizovanom u okviru Dana frankofonije u BiH učenicima odjeljenja III1 i III2
Objavljeno: 23. maj 2023. | Pogledano: 178 puta
Direktorica Druge gimnazije u Mostaru, Nejra Mušić uručila je danas prigodne diplome i poklone učenicima III razreda koji su osvojili 3. mjesto na takmičenju državnog nivoa u izradi PDF dokumenta na temu „Biti turista u svom gradu". 

Pomenuto takmičenje je organizovano u okviru manifestacije Dani frankofonije u Bosni i Hercegovini, a pokrovitelj takmičenja je Francuski institut u Bosni i Hercegovini.

Direktor Francuskog instituta g. Jean-Christiphe Thiabaud je tokom prošlosedmične posjete našoj školi uz srdačne čestitke i poklone, donio i učeničke diplome koje im sam nije uspio uručiti jer su nagrađene učenice bile u vrijeme njegove posjete u Francuskoj u sklopu  školske razmjene s Gimnazijom Antoine de Saint-Exupéry  iz Terrasson - Lavilledieua.

Direktorica je čestitala učenicima na nagradi, ohrabrila ih da i dalje učestvuju u ovakvim lijepim misijama kao dostojni predstavnici svoje zemlje. Svaka učenica je dobila i isprintanu brošuru nagrađenog rada.

Susret je iskorišten i kao mala razmjena iskustava s putovanja; u prvom redu razmjena iskustava iz školskih klupa tokom boravka u Francuskoj.